Monday, April 30, 2007



Hemkommen ikväll efter en underunderbar helg i Stockholm. Extra underbar eftersom väninnan E varit med. Jag flög upp i fredags morse. Låste in min stora väska på centralen och gav mej ut på stan. Började med H&M som hade en invigning av ombyggd butik i korsningen Drottning- och Sergelgatan, tror jag det var. Där fick man 100:- i rabatt om man handlade för 500:- och så hade jag faktiskt en rabattkupong också. Blev en del där. Gul kort kjol, beige munkjacka med kort ärm, svart-vit vid top i siden och en häftig jack-kappa.... E tyckte den såg ut som en badrock... och det gör den faktiskt. Vid, och lite korta ärmar och ett snöre som ser ut som ett gardinomtag runt midjan... men jag använde den där uppe eftersom det var lite kallare några dagar än vad jag hade tagit med mej jacka för. Drog mina rundor på stan, hann med en sallad i solen på Biblioteksgatan innan jag mötte E vid tåget. Vi gick lite till på stan, jag köpte ett Dyrberg-kern-armband.
Jag bjöd på taxi till lägenheten, kände att det inte var läge att gå ner i tunnelbanan en fredag vid 17-tiden och med min jättestora väska och shoppingkassar. Spännande var det att gå upp i lägenheten eftersom den är nyrenoverad och den var så FIN. Nya golv, nya dörrar, nymålat, helkaklat badrum och nya möbler. Jättefint. På kvällen beställde vi kina-mat. Sen gick vi en promenad, E skulle visa mej Rörstrandsgatan för den har jag inte lyckats hitta, och där var precis så mysigt som jag anade med små butiker och uteserveringar. Vi gick till Karlbergs slott och gick en runda runt parken, E har ju gått där. Sen stannade vi till i Vasaparken och drack lite rosévin, det var en ljummen underbar kväll. På lördagen åkte vi direkt till Söder, då blev det en rutig tunika på Indiskan, E köpte en underbar fin klänning där. In på Bruno på Götgatan som är en rolig galleria med lite mer trendiga svenska märken. Köpte en top vid märke brittinger, vit med lite genombruten spets. Promenerade till Gamla stan där det blev lite mat vid lunchtid, gick vidare in till stan, var bland annat på NK. Jag såg att Estée Lauder hade ett erbjudande, jag köpte en kombinerad dag- och nattcreme och ett läppglans så fick jag en hel necessär med mascara, mascaraborttagning, serum, dagkräm, läppstift och en parfym. Kändes så lyxigt. Vi hann med en fika i Kungsträdgården i solen. På kvällen blev det min favorestaurang Hagadelikatesser, en italiensk mysig liten krog på samma gata som lägenheten ligger. På söndagen var vi lite kulturella, var på en fotoutställning av Sally Mann på Kulturhuset. Sen promenerade vi till Karlaplan och var också på Fältöversten och tittade. Jag har upptäckt lite nya delar av Stockholm denna gången. På eftermiddagen delade vi på oss lite, E promenerade på Söder och jag gick på ytterligare lite shoppingtur. Blev NK och en prickig Gant-klänning och en kofta till. På kvällen köpte jag pizza och E sushi. Idag städade vi av lägenheten, E gav sej av lite tidigare och jag drog så småningom in på stan en kort sväng innan jag tog bussen till Arlanda, blev en vit linneskjorta från H&M idag och ett nagellack från Viva la diva. Är väldigt trött ikväll, man blir trött av att resa, men en jättelyckad långweekend har jag och E haft.

Wednesday, April 25, 2007


Hittade en sida på nätet som sålde odd molly-plagg. www.sheilastore.se Beställde en blus där i helgen och igår hade den kommit. Blev lite nervös när jag skulle hämta paketet på posten, det var liksom inslaget med vanligt papper och adressen skriven för hand. Tänkte... herregud, jag kanske har gått på världens nit och packar upp nån trasa som bara är en kopia. Men nej.... det var en äkta odd molly-blus, så jätte jättefin. Blev så glad.

Men åh.... får ju gotta mej åt såna här.... bebistiden är ju över.

Tuesday, April 24, 2007

Saturday, April 21, 2007


Klippte av några grenar från körsbärsträdet idag, det börjar redan blomma. Satte in dom i huset i en vas. Våren är tidig i år. Magnolian håller på att blomma av. Den brukar blomma som bäst i mitten av maj.

Friday, April 20, 2007



Blev en liten shoppingrunda idag. Köpte en jättefin kofta från DAY birger & mikkelsen, har absolut för mej att det är ett danskt märke, och dom har jättefina kläder, precis min stil. Köpte också en väska från friis & company, en lite större som är bra att ha och stoppa en lite mindre handväska i. Blev minsann en blus på den nyöppnade boomerang-butiken också. Sen hämtade jag mina skor från skomakaren som har lästat dom, köpte ett par typ ballerina, låga svarta skor men har fått sånt himla skav av dom, provade dom som hastigast och nu känns dom för stora!!! Får väl försöka ha en sula eller nåt. Som avslutning satt jag i solen och åt en toast med skinka, ost, senap och rödlök och tog en kopp kaffe till, det var jätteskönt. Riktigt hyfsad dag so far.
Dagens outfit: Gulblommig klänning från Lindex, vit Tiger-kofta, bruna höga skor.

Igår klippte N och jag träd. Eller han klippte, och jag stod nedanför och försökte ducka när grenarna föll... och la dom i ett släp jag hyrt. Gud vilket jobb. Inte blev det bättre av att det regnade, blåste och var kyligt. Man blev jättesmutsig, men det är såklart jätteskönt när det är gjort. Eftersom träden står på framsidan märks det när dom blir stora, känns ljust och fint nu. Borde nog göra det oftare så det inte blir så här jättemycket åt gången.

Dagens sötnos

Wednesday, April 18, 2007


Numera går jag under epitetet prinsessbakelse. Det är han som kallar mej för det. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Är jag gräddig och fylld av kalorier?

Tuesday, April 17, 2007


Blir alldeles varm i hela kroppen när jag tänker på honom. Tänk... att det kunde kännas så bra. Så omedelbart. Att vi kan prata och skratta så mycket. Åh vad jag ska vara rädd om honom. Så pojkaktig han är, en kropp som en 18-åring. Hjälp, det kanske är barnarov? Får vänta med att presentera honom tills han fyllt 40. Tills dess får han vara min hemlighet.

Klippte mina gammeldags rosbuskar häromdagen. Dom kan man klippa ner rejält, det blir bara ännu fler rosor då. Ljuvligt doftande ljusrosa rosor. Nu har jag fullt av rivsår på armarna för jag har bara en liten sekatör, men det får nästan vara värt det. Känner mej liksom lite nyttig och duktig när jag ser ut som jag varit i slagsmål med en ilsken katt.

Sunday, April 15, 2007


Har tillbringat en del av helgen under ett kastanjeträd. Solen sken, fåglarna kvittrade och jag håller på att bli kär. Åt jambalaya som vi lagat ihop, drack gott rödvin till. I skogen var det stora fält av blommande vitsippor. Havet ligger nära där det finns en brygga som är hans och en båt som snart ska sjösättas. Kan till och med tänka mej att åka ut i skärgården med honom, man kan sova i båten. Trots att jag är rädd för att åka båt. Tillbringade även frukosten under kastanjeträdet, där vi satt och åt mackor rostade av honom, jättegott kaffe som kokats på vedspisen där han hade tänt fyr. Han tände fyr både i mej och i vedspisen kan man säga. Känns bara så himla bra.

Friday, April 13, 2007



Såna här små sötnosar såg jag igår när jag åkte buss hem från jobbet. Åh, finns det nåt gulligare?

Idag har jag lyxat mej. Fick mitt efterlängtade presentkort igår efter säljtävlingarna vi haft första kvartalet. Gick till Ekbergs dam och provade igenom en massa plagg, fastnade till sist för en blus från Boss i somriga färger och en jeanskjol från Gant. Fanns en väska i samma tyg som blusen, den var hur fin som helst, men en tygväska för två tusen kändes inte helt ok. Så den skippade jag. Fick också en leverans från H&M idag som jag beställt, en vit omlottblus och ett par kakifärgade sommarbyxor i high water-modell. Dom två plaggen ihop kostade mindre än hälften av det ena plagget jag köpte på Ekbergs. Ganska otroligt. Men å andra sidan så betalade jag ju bara en liten del.
Dagens outfit: Stuprörsjeans från H&M, vit tunn tunika från H&M och svart väst från mq. Hade nya skor, köpte ett par ballerina fast med lite klack, men gud vad jag fick skav av dom...

Wednesday, April 11, 2007


Nu bultar mitt hjärta igen. Förväntansfullt. Vad håller jag nu på att ge mej in i? Igen. Nåt jag kommer att sväva på moln av..... eller trilla ner i det berömda svarta hålet av? Ja, vem vet. Återstår att se. Men jag ska försöka passa på att njuta.

Dagens sötnos

Wednesday, April 04, 2007

Tuesday, April 03, 2007

















Vi hade en kanin tidigare som hette Ludde. Tyvärr drabbades han av sjukdom och fick avlivas. Det är inte Ludde på bilderna men faktiskt ganska likt honom. Han var en väldigt speciell kanin. Han tyckte mycket om mej och jag om honom. Det bästa han visste var när man tog upp honom, man lyfter kaniner i nackskinnet, det gör inte ont på dom, jag brukade lägga honom på rygg i min famn, han var ingen liten kanin, och han njöt till max. Han brukade blunda och lägga sej tillrätta och den lilla nosen gick på honom. Egentligen var det dotterns kanin, men tyvärr tröttnade hon... både på att mata honom och att rengöra buren. Så gissa vem som fick ta över dom arbetsuppgifterna.