Tuesday, January 31, 2012


Gör min kur för halsen idag med, värmer hett vatten och pressar citron i, det är lite surt, men det gör nytta.
Ikväll drar jag till Lund.

Monday, January 30, 2012


Det är nåt visst med takåsar och så ska det såklart vara takåsar från Stockholm. Roade mej med att drömma lite, hade jag haft möjlighet rent ekonomiskt hade min första plan varit att skaffa mej en lägenhet i Stockholm, i Vasastan eller Östermalm, Södermalm kan också duga... sen hade jag sökt jobb, hade varit mycket lättare i Stockholm och så hade jag flyttat upp med mina katter och börjat ett nytt liv. Hade kunnat ge barnen pengar till flygbiljetter och hälsa på mej så ofta de hade velat.

Har precis gjort ett test som jag fått via mail på ett jobb jag sökt. Var lite knepigt faktiskt. Inget jobb jag är jättesuperintresserad av.... men man får ju ändå göra det man blivit tillsagd att göra.
Vaknade med rättså ont i halsen, blir nog bättre under dagen, får väl dricka lite varmt annars.

Sunday, January 29, 2012


Sherlock holmes-filmen var bra, häftigt filmad. Det var ju del två, men det går att se den utan att ha sett första delen.
Vad händer idag då? S ska träffa en kompis, vi ska även hinna med att baka pizza. Mums, hemgjord pizza är godast.

Saturday, January 28, 2012


Jag och S drog till Sölvesborg idag, träffade E och fikade på Ritz, finaste fiket som jag faktiskt saknar, gott, mysigt och alltid fullt med folk. Efteråt träffade jag en person som har en rörelse till salu, mja.... känns nog inte helt ok. Man måste verkligen fundera igenom om man är beredd att satsa 110% på detta. Är det detta jag vill syssla med? Är det i den staden jag vill verka? Egentligen vill jag vara i en större stad och köper man en rörelse är man inte lika rörlig om man skulle vilja flytta på sig, ett jobb kan man säga upp sig ifrån men en rörelse måste säljas och det kan ta tid. Kanske passar jag bättre att vara anställd? Frågor man verkligen måste ha svaret på.
Ikväll blir det bio, Sherlock Holmes ska vi se.

Friday, January 27, 2012


Har fyllt på med hudvårdsprodukter rejält idag, köpte också en peeling från Clinique och ett läppglans, då fick jag ett helt kit med dagkräm, handkräm, mascara, ögonskugga, läppglans och en ansiktstvätt. Varit en sväng på stan igen alltså, vi gick till biblioteket också och så unnade vi oss varsin go bakelse till ikväll. Köpte också en vit blus på Åhléns.

Har varit och mött lilla S vid tåget, hon ska vara hemma i helgen. Köpte med oss lite italiensk mat hem som vi ska äta ikväll. Var på Domus innan och köpte en rengöring och ansiktsvatten från Elizabeth Arden, dom säljer ut hela sin kosmetika-avdelning till 40% rabatt.

Thursday, January 26, 2012


Snöade minsann lite lätt idag. Var hos doktorn i förmiddags, har haft ont i öronen, doktorn sög ut och sen fick jag köpa droppar på apoteket, får ju dom här besvären emellanåt och så får jag eksem i hörselgångarna och det är inte roligt, man får inte röra eller peta och så kliar det så man blir nästan tokig. Sen tog jag en fika på Duvanders, jag är en riktig cafémänniska, älskar att sitta och fika och vara mitt bland en massa människor. Det var lunchtid så det var gott om folk ute. Gick sen till af och lämnade intyg. Kollade runt lite på stan, finns så himla mycket snyggt i affärerna, hittade ett par mockastövlar till halva priset som var så jättefina, höga skaft, gråbruna och lite klack, men jag köpte dom inte. Annars är jag väldigt svag för mockastövlar.

Wednesday, January 25, 2012


Har varit hos moster R idag, köpte med mej killevipper och sen satt vi och pratade, tiden gick så himla fort, kom på att min parkeringstid gått ut, så jag fick rusa ner och tack och lov inga p-böter. Trevligt att träffa henne.

Tuesday, January 24, 2012


Inspirerande dag i Ronneby.

Monday, January 23, 2012


Trevligt igår, vi åt smörgåstårta och S gjorde en fantastiskt god hallonmousse. Sen åkte vi en liten sväng till Nova och promenerade runt lite, rätt mycket fina vårkläder har dykt upp. Åt lite mer smörgåstårta och spelade lite När och Fjärran innan vi drog hemåt, S följde med och sov hos mej. Hon hade tråkigt nog haft inbrott i sin lägenhet natten till lördagen, hon och M (som skulle sova hos henne) kom hem vid 2 halv 3-tiden och upptäcker det hela, någon har sparkat upp fönsterlåset, hoppat in och rotat runt i hela lägenheten, stulit hennes dator, lite kontanter, smink och öppnat en present hon fått av C och tagit innehållet.... man blir bara helt matt. Stackars lilla S. Poliser kom och nu har hon en del att ta itu med, kontakt med AFB, försäkringsbolag med mera. Hon sov hos J till söndagen, vill helt enkelt inte sova i lägenheten mer, tack och lov ska hon snart flytta. Hennes säng står precis där fönstret är som tjuven tagit sig in genom. Ja, i morse tog hon tåget ner till Lund och nu hoppas vi att det går fort till flytten.

Sunday, January 22, 2012


Det här är ingen vanlig dag - det är mina barns födelsedag!! J fyller 23 och S 21. Ska hämta en smörgåstårta på Duvanders och sen köra ner till dom och fira hela dagen lång!

Saturday, January 21, 2012


Häftig dag på Brunnen. Sen blev jag, lyxigt nog, bjuden på mat hos E, stannade på vägen hem. Sjömansbiff, mums!! Snöade på vägen hem, lite jobbigt att köra i det.

Friday, January 20, 2012


Märklig dag idag på spa:et. Jag brukar älska mötena med människor i mitt jobb och idag fanns det nåt slags samband som jag inte riktigt kan klura ut. Första kunden hade en sån grym historia att berätta att jag helt enkelt hade svårt att göra behandlingen, kunde inte koncentrera mej och allt jag sa kändes så futtigt. Dom känslorna satt kvar hela dagen, hon var dessutom gravid. Lite senare hade jag också en gravid kund, hade henne på två behandlingar. Kändes så konstigt att se hennes lycka och precis ha träffat någon i helt motsatt stämning. Lite senare har jag en kund som är barnmorska, konstigt eller hur?? Och inget samband fanns mellan dom. Kund nr två hade jag först på lyxansiktsbehandling och sen massage, när jag masserade såg jag hur hennes mage rörde sej, eller rättare sagt bebisen tumlade runt som bara den. Jag kan ju säga som så att det finns bara en sak som betyder nåt och det är att man själv och ens nära och kära är friska, inget annat betyder egentligen något.

Sån gullig bild, liknar min undulat jag hade när jag var liten.
Har sovit konstigt i natt, var trött igår men kunde ändå inte somna, så jag gick upp igen och tittade lite på tv, katterna följer troget efter... sen samma ritual igen när jag åter gick och la mej, speciellt Tilda är väldigt noga med att följa mej och så ska hon ju ligga och spinna mej högt i örat alldeles jämte kudden... sen vaknade jag supertidigt, hade drömt nåt läskigt så jag var liksom alldeles upprörd och sen gick det ju inte att somna om. Så nu har jag massor av tid över på morgonen, brukar köpa nåt på Anderssons konditori att ha i bilen, en tekaka eller nåt, det dröjer ju så länge innan jag har lunch i Ronneby.

Thursday, January 19, 2012


Konstigt att allt som händer med bilen, om det så bara är en småsak i alla fall i mina ögon, så kostar det alltid minst 1000 kronor att laga. Antennen gick sönder, det är en sån här elektrisk som rullar ner sej själv när jag stänger av radion. Jag lyssnar alltid på radion när jag kör, jag kör oftast långa sträckor och är så nördig så jag lyssnar på P1, tycker det är bäst program där. Åkte till Volvo och kollade, skulle som sagt gå upp emot en tusenlapp att fixa. Bestämde inget nu, har utgifter så det räcker, men det är trist att inte kunna lyssna när jag kör, men spela musik kan jag väl fortfarande antar jag. Får leta fram några gamla cd-skivor.
Tackade förresten nej till frivillig-jobbet på Röda Korset, känns som jag får jobba mer på spa:et just nu och då hinner jag inte.

Solen tittar fram lite tveksamt idag. Vi har faktiskt passerat halva januari och en stor del av vintern borde vara över. Men man kan nog inte ropa hej ännu, kan fortfarande smälla till och bli kallt och komma snö. Men det är härligt att tänka att man snart kan se lite vintergäck och snödroppar titta fram. Idag lite ärenden på stan, sov till nästan kl nio, så skönt. Skönt att ha en mellandag idag, ska jobba imorgon i Ronneby.

Wednesday, January 18, 2012


Spännande dag i Ronneby idag.

Tuesday, January 17, 2012


Fick hem denna idag, och den var faktiskt jättefin, kanske för att jag beställde den en storlek mindre eftersom den är rätt rak i formen och den satt faktiskt fint! Det är väldigt sällan jag köper kläder numera då blir man glad när man hittar något snyggt och prisvärt. Var på stan igår och tittade lite på Hunkydory, Odd Mollys och Filippa K:s vårnyheter och my god vad mycket snyggt det finns. Men det får bli en klänning från H&M för en tiondel av priset.

Har precis kommit hem från Trygghetsrådet. A som jobbar där har jag träffat innan, hon är bra att snacka med och hon är bra på att peppa. Hon tycker jag är positiv och drivande och lärde mej att se lite annorlunda på saker. Att bli kallad till intervju är faktiskt en seger, inte en förlust om man inte för jobbet, att vara en bland kanske 200 som blir utplockad måste man se positivt på, och det har hon ju rätt i. Köpte en bukett tulpaner med mej hem från stan.
Grattis till J! Han ska få åka två veckor till Japan i mars med betald resa, boende och mat. Japanska staten bjuder in 200 från hela världen för att visa hur dom gjort efter jordbävningen och J är utvald som en av dom!! Det är universitetet som nominerat honom, gud vad roligt för honom.

Monday, January 16, 2012


Fick en skön morgonpromenad idag. Frisk lite kall luft ute. Jag ringde nämligen till en däckfirma som ligger nära mej, dom sa att jag kunde köra den korta biten trots att däcket var dåligt, så jag slapp anlita bärgare för 1500 kr för att kunna forsla dit bilen. Nu ska dom ta hem ett däck och sätta på, verkar inte som jag får tillbaka den idag, blir troligtvis imorgon. Passade på att handla lite eftersom det här ligger precis bredvid Maxi, och gick hem.

Sunday, January 15, 2012


Vad glad jag är att det är badkar i min lägenhet, för i det ligger jag ofta! Bäst är det på kvällen för man blir rätt trött efteråt. Men så skönt, idag hällde jag i lite Dermanord-olja. Har inte haft badkar sen 1994 i lägenheten i Sölvesborg, där var å andra sidan två badrum. För övrigt har det varit en lång trist dag. Eftersom jag inte jobbar fullt så är inte helgerna lika betydelsefulla för mej längre, speciellt inte söndagar, har aldrig gillat söndagar. Tog en powernap innan, som tur var ringde S och väckte mej, annars hade jag kanske sovit för länge. Ikväll blir det lite handboll på tv:n.

Vaknade rätt tidigt idag, sol o blå himmel, har frusit i natt, men nu har det dragit in lite moln. Har inte så mycket inplanerat idag, ska städa lägenheten.

Saturday, January 14, 2012


När jag skulle köra och handla i förmiddags märkte jag att nåt var fel på bilen och mycket riktigt hade jag fått punktering. La märke till igår när jag körde hem från Ronneby att bilen drog mycket åt vänster. Då hade jag inte fått punktering, det hade jag ju märkt. Däcket har gått sönder, en bit av gummit hänger liksom på sniskan och sen har väl luften pyst ut i natt. Men tur det inte hände mer när jag körde, det går ju i 100 km största delen av vägen, det är hastighetsbegränsningen på motorvägen nämligen i Blekinge. E skulle hjälpa mej att sätta på reservdäcket, hon kom hit i eftermiddag, men tyvärr fick vi inte av däcket, bultarna satt för hårt, så jag får ringa en däckverkstad på måndag, vet inte hur jag ska ta mej dit bara, får kanske bli bärgare. Inte klokt, kommer att kosta jättemycket, men fälgen går tydligen sönder om man kör med det, kanske blir billigare att skaffa ny fälg istället? Ja, inte vet jag, man är ju fullständigt analfabet på såna här grejor.

Friday, January 13, 2012


Lång dag på spa:et, sista kund var en make-up som jag tyckte blev bra, hittade hennes färger och hon var nöjd och då blir man glad. Beställde massage till mej själv till nästa vecka, men hemma i Kristianstad. Hoppas jag kan få den nu så jag inte ska hoppa in och jobba just den dagen, behöver verkligen massage till mina ömmande axlar, rygg och nacke.

Thursday, January 12, 2012


Jobb imorgon igen i Ronneby, känns bra, jobbar varannan dag, då får jag en dag att återhämta mej...

Blåsigt och småregnigt ute, varför blåser det så himla mycket? Är så tröttsamt. Har varit och handlat lite. Började morgonen med ett hett bad och levande ljus, gjorde hårinpackning. Men man blir lite trött av att bada, känner mej trött i kroppen. En massage hade passat fint. Har haft "kollegor" till kunder några gånger, alltså människor som jobbar inom samma bransch och vi är överens om att vi är jättedåliga själva på att leva efter det vi propagerar för till kunderna. Att unna sej massage och att ta hand om sej själv.

Wednesday, January 11, 2012


Jobb mellan 9.30 till 17.30, när man är klar och går därifrån känns det så underbart skönt i hela kroppen.

Tuesday, January 10, 2012


Det är min egen lilla Zelda på bilden!
Fick ett mail från djurkliniken där jag sökte jobb, jag var milt sagt inte ensam om att söka det jobbet. Dom hade fått 500!!!! ansökningar. Inte konstigt med ett sånt härligt jobb. Eftersom man ansträngt sej att söka (blev inte uttagen att gå vidare) så kunde jag skriva ut deras mail och få hela 50% rabatt på en säck foder. Haha. Det var en bra tröst.
Ska jobba i Ronneby imorgon igen.

Har varit på ett infomöte på af idag. Varför är det så deprimerande med arbetsförmedlingen? Varför sneglar alla på varandra som kommer dit? Som om det är nåt skamligt med det hela. Jag är ju rätt övertygad om att jag ordnar nåt nytt jobb snart och av mej själv och inte med hjälp av af. Men helst vill jag ha ett deltidsjobb som jag kan kombinera med spa:et, inte att spa-jobbet liksom ska bli vad jag orkar och hinner utan det första jobbet för mej.
Nu skiner solen, man tror knappt sina ögon. Har precis druckit kaffe och ätit en supergod macaron inköpt hos italienaren.

Monday, January 09, 2012


Snöade när jag körde hem idag, men redan i Karlshamn hade det övergått till regn.
Trevliga behandlingar och supertrevliga kunder. Enda negativa var dagens mat, kroppkakor... hur farao kan man ha det som dagens till personalen? Antingen älskar man det eller hatar det och jag tillhör den sistnämnda kategorin, så jag har varit hungrig i eftermiddag. Körde direkt till McDonalds ikväll, var vrålhungrig!

Tänk om jag kunnat jobba så pass mycket på spa:et att jag bara behövde ett jobb med få timmar i veckan vid sidan om. Att jag inte jobbade heltid på veckorna och så spa:et ovanpå det på helger. Vad skönt det hade varit. Idag ska jag börja jobba 11 och jobbar antagligen till 19, passar mej ypperligt. Jag är inget fan av att gå upp jättetidigt, idag ställde jag klockan på halv åtta, helt perfekt. Vi får se vad framtiden har med sej.

Sunday, January 08, 2012


Har varit och handlat, känner av huvudvärk, har känt det lite till och från i veckan, lite typiskt tror jag för att jag ändrat lite sovvanor, tar en alvedon då och då, det har inte varit nåt migränanfall eller påbörjande anfall och då hjälper alvedon. Samtidigt är det inte bra att knapra värktabletter dagligen, men det brukar gå över efter ett tag. Dom ringde från Ronneby och frågade om jag kunde jobba imorgon och visst kan jag det. Har också fått lite mera detaljer om utbildningen vi ska gå, så spännade behandlingar vi ska göra, bl a ska jag få lära mej japansk massage!? Eftersom jag bokat tvättstugan imorgon gick jag ner för att ändra tiden, men se det hade jag inte alls, jag hade bokat den på tisdag, tur jag gick ner och kollade idag för annars hade jag gått dit imorgon och börjat tvätta på någon annans tid och det är nåt av det mest förbjudna man kan göra.
Jag blev uppringd av en dam från Röda Korset, jag har anmält mej som frivilligarbetare på Kupan här i Kristianstad, ett ställe där man säljer saker och låter förtjänsten gå till behövande. Det här var ett typ dekoratörsjobb och det låter ju roligt. Jag ska gå dit och titta och sen ska den personen som har hand om det kontakta mej. Jag har ju tid över och vill gärna engagera mej i nåt hjälparbete, så jag hoppas det kan bli bra.

Vad händer idag då? Ska städa ut julen hade jag tänkt. Känns lite konstigt att det varit jul, vädret är mer vår- eller höstlikt.

Saturday, January 07, 2012


Hemkommen efter en eftermiddag i Lund. Gick lite på stan först, tog sen en latte på Espresso house dit S kom efter att ha pluggat klart på Juridicum. Vi promenerade hem till henne, ringde J och föreslog ett ställe vi kunde äta på, där vi sen träffades alla tre, ett lite enklare ställe men god mat. Efter detta promenerade jag och J till tåget, han vidare sen och jag tog tåget hem.

Idag bär det av till Lund, ska ta tåget i eftermiddag, träffa barnen lite, kanske gå och äta nånstans, vi får se vad vi hittar på.

Friday, January 06, 2012


Hel lång dag på spa:et, härliga kunder. Kan man ha ett bättre jobb? Att få så mycket tacksamhet och glädje av sina kunder, dom tackar och går därifrån och mår toppen, säger dom i alla fall.

Jag vet inte om det är jag som är lite lättretlig eller vad.... men jag klarar bara inte av när människor lever genom andra, när man pratar pengar pengar pengar och vad "släktingar" gett för sin centrala lägenhet i Stockholm, hur mycket man tjänar osv osv. Jag tycker inte människors värde har ett dugg att göra med vad dom tjänar eller vad dom kan köpa. Jag försöker också behandla alla människor lika, inte vara snorkig eller dum mot en servitris, hon är väl lika mycket värd som alla andra? Nej, det där ger mej ingen energi, jag tycker bara det är osmakligt.

Thursday, January 05, 2012


Blir en maratondag imorgon på spa:et, jobb mellan 9 till 19. Men det är bra att jobba länge när man väl är där eftersom det är en bit att åka. Betyder att jag ska ställa klockan på sex imorgonbitti.

Träffade G på stan, vi fikade, trist trist väder. Köpte tulpaner och blåbärsris att sätta på köksbordet. Köpte en ros också som jag körde och satte på pappas grav.

Wednesday, January 04, 2012


Skickade ett mail till hotellchefen att jag gärna hjälper till i hotellreceptionen om det behövs, får ju liksom slänga ut krokar överallt nu. Han ringde upp för en stund sen, han hade fattat det som receptionist i spa:et, men det kan jag ju göra också, men ibland blir det så att dom som står där inte får göra så mycket behandlingar och det vill jag ju helst göra, men han tyckte det var bra att jag ville stå i hotellreceptionen också. Så kanske jag kan pussla ihop lite timmar, är i alla fall positivt att jag får så bra respons på det jag föreslår.

Vaknade kvart i sex och var alldeles för pigg, gick ju upp kvart i fem när jag åkte till Malmö så det är väl därför, läste tidningen men lyckades somna om, så sen var jag ju jättetrött när klockan ringde halv nio! Det har stormat i natt, igen. Stormar ju varje vecka nu. Ska anmäla mej på af igen, hoppas det går lite fortare där idag. Sen handla lite och i eftermiddag får jag väl ta itu med min stora stryktvätt.

Tuesday, January 03, 2012


Skickade ett mail till personen som jag var på anställningsintervju hos i oktober förra året, det var ju ett litet företag som säljer kök som sen tyvärr inte kunde anställa någon på grund av att konjunkturen började svikta. Jag fick ett trevligt svar, att dom faktiskt såg tendenser till lite uppgång och att hon uppskattade att jag hörde av mej, och att vi skulle höras igen. Det räckte för att jag skulle bli lite glad.

Inte ofta jag själv hamnar här i bloggen, men så här blev resultatet efter att jag varit hos frisören. Träffade sen E på stan och fikade som vi planerat, köpte lite blommor, fixade nytt batteri i min klocka och sen köpte jag varmrökt lax i Valje innan jag åkte hem i regnet. Mörk och trist dag.

Så här fint är det på Lister, men kanske inte just nu, men det går fort till sommaren. Tror jag. Jag ska i alla fall dit idag och klippa mej, sen blir det nog en träff med E, brukar ju passa på att fika lite i Sölvesborg samtidigt.

Monday, January 02, 2012


Jaha då har jag varit på arbetsförmedlingen, men måste tyvärr dit igen på onsdag. Jag har ju betalt från tidigare jobb idag och imorgon och då måste man anmäla sej just den dagen som man inte har betalt på. Tog en fika på Duvanders, köpte mat från italienaren och eftersom det var lunchtid så mötte jag en massa människor jag känner på stan, många från tidningen. Det är ju kul, för det var länge sen. Köpte ett par svarta byxor på H&M att jobba i på spa:et, ett par jag har är så slitna att man nästan ser igenom dom.

Mörkt ute idag, min klocka ringde halv nio men jag hade svårt att tro att klockan var så mycket faktiskt. Jag sover gott i alla fall. Först ner till torkrummet och hämta upp tvätt. Nu har jag druckit mitt kaffe, läst morgontidningen och hunnit med lite tid vid datorn. Dags att duscha och sen bege sej till arbetsförmedlingen. Känns lite märkligt. Men bara att ta tjuren vid hornen. På ett vis är det skönt med lite ledighet, har jobbat hela sommaren och hösten och helger i Ronneby, men jag vill ju inte gå så här så länge. Dessutom är det kännbart ekonomiskt. Ska göra lite ärenden på stan också och köpa mat hos italienaren.

Sunday, January 01, 2012


Var en stund och hälsade på mamma, hon hade vilat när jag kom, låg visserligen kvar i sin säng men var vaken. Hon var piggare idag än på länge, och det var kanske just för att hon vilat middag. Inte piggare så att jag kunde prata med henne men hon såg lite gladare och lite mer alert ut. Känns bra att sitta ner en stund, man måste inte prata utan det är just närheten som känns viktig. Att hon faktiskt finns.
Handlade lite på Maxi, ska snart gå ner i tvättstugan. En sak jag måste bli bättre på är att laga mat, att verkligen anstränga mej för att äta vettigt och nyttigt. Har förmodligen tid för det framöver.

Vaknade hyfsat pigg i morse av mej själv. Vaknade av några sms i natt, gullige J ville höra att allt var bra med mej, han visste ju att jag var i Sölvesborg liksom han, han hade hört att det varit väldigt liv på stan, men hur kan han tro att hans gamla mamma rumlar omkring på stan med en massa tonåringar? Jag satt lugnt och stilla i E:s lägenhet och vid tolvslaget var jag dessutom hemma hos mej själv, katterna var väldigt förundrade över allt smällande, dom höll sej nära mej hela tiden. Ja, nu efter att ha varit uppe ett tag är jag inte lika pigg längre. Ska faktiskt tappa upp ett bad och lägga mej. Har en del att ta itu med, städa t ex. J kommer dessutom med tåget hem till mej idag.