Friday, February 27, 2015

Fredag

Så härligt med sol och blå himmel idag, hemma tidigt och en kopp kaffe i min soffa. Älskar mina Filippa K-muggar, finns inga godare muggar att dricka kaffe ur. För det är faktiskt så, kaffet smakar annorlunda, jag vill ha hyfsat smala och höga muggar att dricka ur, så det håller sig varmt. Jaha, då blir det lite slappande ikväll, ska kolla på premiären av Let's Dance och inte lägga mig för sent för det blir jobb imorgon också, långlördag ensam i butiken. M frågade idag om jag kunde tänka mig att byta tjänst med henne, hon jobbar tors-fre och varannan lördag, den veckan hon inte jobbar lördag jobbar hon onsdag. Men jag sa nej, det funkar bättre för mig att ha det som idag, jag får lättare timmar i butiken i Lund i slutet på veckan och på lördagar, man måste tänka på att det ska funka för en själv även om det är synd om henne.

Thursday, February 26, 2015

Torsdag

Tänk det är fredag imorgon igen, veckorna bara rusar iväg. Så skönt, jag slutar redan klockan 14, härligt en fredag.
Idag berättade en kund att väskan hon köpt hade blivit jättebra, då får jag le och nicka. Men inom mig har jag ingen aning om att hon köpt väska av mig. Jag tror jag har lite av ansiktsblindhet, jag kommer helt enkelt inte ihåg människor.

Wednesday, February 25, 2015

Sölvesborgsbesök

Har varit i Sölvesborg i eftermiddag, klippte mig först, köpte med mig varmrökt lax hem och så köpte jag mig en ny klänning. Jag saknar mitt Sölvesborg, undrar om jag kommer att bo där igen någon gång? Jag som vill bo i Stockholm hamnar nog där ändå till sist, det är så härligt att det ligger vid havet och det är så fina omgivningar. Men jag trivs bra i min lägenhet och med mitt läge idag när jag pendlar som jag gör. Klänningen ja, var på Smaralda där dom har så fina kläder, skulle bara titta men trillade över en jättefin klänning, ett italienskt märke som heter Ottod'Ame. Hittar ingen bild, men den är puderrosa, rakt enkelt snitt som jag gillar, lite oversized med kort ärm och ringad lite lagom bak, jätteskönt material. Jag kommer ju att gå på lite festligheter i sommar när lilla S först tar sin juristexamen och sen har sin fest några veckor efter. Då tror jag den kommer att passa bra.
Det blir jobb i butiken i Hässleholm resten av veckan, stackars A är fortfarande sjuk, jag och M delar upp det men lördagen tar jag själv som dessutom är långlördag. Så det blir tredje veckan på rad jag jobbar sex dagar. Men det är ju inte fulla dagar så det får gå.

Tuesday, February 24, 2015

Tisdag

Här är ett foto på båda mina katter, Tilda och Zelda. Som ger sån lycka bara genom att finnas till. Det bästa med djur är att dom alltid blir lyckliga när man kommer hem, aldrig några sura miner. Jag brukar säga att alla hem borde ha en kattunge, det går inte att vara annat än lycklig då.
Egentligen är jag inte så glad för att gå på intervjuer, jag är lite trött på det, jag gillar inte känslan när det sitter två personer och granskar både hur man ser ut och vad man säger och man undrar inombords om dom tycker om mig. Det handlar ju inte om det men det är ändå den känslan jag har. Det är att man ska prestera och bli betraktad och granskad. Man måste vara så klok och säga så bra saker. Jag behöver ju inte bry mig egentligen, jag trivs där jag är idag och vet att jag är uppskattad där, så varför egentligen söka uppskattning någon annanstans ifrån? Ibland känns det inte heller så bra att jag jobbar mittemot där V är, hon berättar en massa saker hela tiden och en del saker gör mig ledsen och undrande. Men jag vill ju inte vara det, jag gillar ju henne men känner ibland att jag vill hålla mig ifrån allt som händer där, det blir sånt ältande.

Monday, February 23, 2015

Måndag

Här är ett foto på min egen lilla chinchillaperser Zelda. Hon är så ovanligt söt denna lilla katt och hon har så roliga egenskaper. Den här typen av perser är ofta väldigt snackiga och det är hon, speciellt på kvällarna när jag gått och lagt mig, då sitter hon och pratar för sig själv, har massa konstiga jamanden för sig, skulle så gärna vilja veta vad det är hon vill säga.
Idag har det varit kallt och det har snöat lite emellanåt, men inget som lagt sig. Blir lite extra tid i Hässleholm imorgon också eftersom A fortfarande är sjuk.
Har varit på en intervju i eftermiddag, fast jag trivs så bra där jag jobbar nu så skadar det inte att skicka in lite ansökningar på jobb som verkar intressanta. Jag fick ett mail från detta jobbet att dom fått över 300 ansökningar så jag blev väldigt förvånad att dom ringde och ville träffa mig. Det var ingen särskilt lång intervju och jag har ingen aning om hur det gick, men jag antar att dom träffat väldigt många så jag tänker nog inte mer på detta.

Sunday, February 22, 2015

Söndag

Metrologiskt sett är det vår nu i Skåne!! Idag är det sol och blå himmel och jag såg krokusar när jag var ute en runda nyss. Snart kommer nog det söta andparet och flyttar in i mitt kvarter. Det är underbart när naturen börjar vakna till liv igen. Det har förstås inte varit någon vinter att tala om men det här mörka, blåsiga och regniga tar nästan kål på en. Jag ska försöka jobba på att behålla harmonin jag tycker jag haft i mitt liv den senaste tiden.

Saturday, February 21, 2015

Trött

Är trött ikväll, tror det är andra veckan på rad som jag jobbar sex dagar. Man behöver två dagars återhämtning. Men samtidigt vill jag ju jobba mer, det är svårt att hitta balansen. Varit lite tråkdag idag, alldeles för lugnt. Pratade lite snabbt med V som varit i Thailand och E kommer väl hem idag från Kanarieöarna. Skulle också behövt lite miljöombyte. Idag har det varit sånt tråkigt regnande och kallt.
Sen är det jobbigt med att dela upp vårt föräldrahem. Det är så konstigt när ett syskon tror att han kan sätta spelreglerna helt och hållet själv. Allting tar sån tid, vi kommunicerar via mail och det tar låååång tid innan jag får svar och jag får inte svar på frågorna jag ställer. Önskar bara att det vore över snart.

Ingen ledig helg

Tänkte när jag bloggade igår att nu kan jag nog skriva att jag har en ledig helg och när telefonen ringde i morse låg jag ungefär som på bilden, förutom nallen, men nej... det blir ingen ledig helg. Stackars A har fått kräksjuka och varit sjuk hela natten och självklart ställer jag upp, det går ju inte att jobba när man är så dålig. Det är alltså min chef i Hässleholm jag ska jobba för. Men man är ju helt borta när man blir väckt av en telefonsignal, jag visste inte ens vilken dag det var. Hon hade skickat sms i natt men det har jag inte hört. Det går ju så fort att åka till Hässleholm och lite extra betalt när det är lördag. Hoppas det blir en bra dag med mycket kunder.

Friday, February 20, 2015

Fredag

Slutade redan kl 15 idag, jobbade i butiken i Lund, sen tog jag och lilla S en fika tillsammans innan jag tog tåget hem. Har blivit bortskämd med att få träffa henne mycket senaste tiden, om en månad flyttar hon till Stockholm, då kan vi inte fika så här spontant. Nu ser jag fram emot en ledig helg, ska bli väldigt skönt att vara ledig.

Thursday, February 19, 2015

Torsdag

Torsdag idag och helgen närmar sig. Igår var det sånt underbart vårväder när jag gav mig av, ljust och soligt och fåglarna kvittrade för fullt. Nu har jag jobbat tre dagar på raken i båda butikerna samma dag, blev tillfrågad idag också men jag ska jobba i Hässleholm från 14 till stängning, A har semester, så vi fick inte ihop det. Ska innan dess luncha med två f d kollegor från tidningstiden, ska bli roligt.

Tuesday, February 17, 2015

Tisdag

Några dagar denna veckan jobbar jag både i Hässleholm och Lund samma dag, det gör att jag inte är hemma förrän ca kvart i nio på kvällarna, är lite trött efter såna dagar. Väldigt lugnt i butikerna också.
Idag kom nyheten man hade väldigt svårt att tro på, f d finansministern Anders Borg skiljer sig och är tillsammans med Army of Lovers-sångaren Dominika Percynski. Hmmmmm vilket udda par. Jag brukar inte skriva om sånt här i min blogg men det här var något av det mest magstarka jag hört. Haha.

Monday, February 16, 2015

Måndag

Den lediga dagen försvann igår, orkade inte så mycket mer än det nödvändiga. Hade huvudvärk, vilket jag haft lite mer senaste tiden. T o m migränkänningar men inget anfall tack och lov, har jag inte haft på länge. Vet att det spelar roll det här med rutiner, har man lätt för migrän så ska man helst gå upp samma tid varje morgon och det gör ju inte jag. Jag älskar att ha sovmorgon när jag kan det, gå upp typ kl 6 varje morgon eller ännu tidigare är inte min grej.
Idag blir det butiksjobb både i Lund och Hässleholm, dom är sjuka i Lund så jag får åka dit och öppna butiken och jobba för att sen dra vidare till Hässleholm. Det kan såklart vara lite stressigt, jag är beroende av att tågen funkar. Hoppas det går bra.

Saturday, February 14, 2015

Lördag

Åh vad skönt att ha jobbat klart för veckan och komma hem i vettig tid, öppnade butiken och jobbade till kl 14. Lilla S kom in så vi gick för att fika eller rättare sagt så fikade jag och hon åt. Sen tog jag tåget hem, har jobbat sex dagar i sträck, inte fulla dagar varje dag men man måste ändå ställa klockan och ge sig av, men nu blir det lite slappande resten av dagen. E sitter på ett flyg till Kanarieöarna, härligt.

Vesterbro

Jag har en funktion på mobilen så att jag kan se hur många grader det är ute och så letar mobilen själv upp var jag befinner mig och när jag åkte hem en dag såg jag att mobilen trodde att jag var i Vesterbro i Köpenhamn. Och det hade ju varit trevligt att befunnit sig där, men det hade jag inte. Jag var ju tvungen att kolla upp lite om Vesterbro, Köpenhamn är så väldigt charmigt. Vesterbro är en gammal arbetarstadsdel och där har varit mycket knark och prostitution och man har bara bosatt sig där för att man inte kunnat få bostad någon annanstans. Men nu har det blivit en hipp stadsel i Köpenhamn på grund av att så många studenter bosatte sig där som sen har stannat kvar och det bor nu mycket barn där. Köpenhamn är härligt och det är synd att man inte åker dit mer när det är så nära dit. Jag har ju varit betydligt oftare i Stockholm trots att jag bara har en och en halv timme med tåg till Köpenhamn.
Idag jobb i butiken i Lund innan jag får en ledig dag.

Thursday, February 12, 2015

Torsdag

Beställde en gräddfärgad blus i 100% mullbärssiden från hm som jag hämtat idag. Den var verkligen fin och med tanke på ett inlägg jag hade för ett tag sen att jag har svårt att hitta min stil så känner jag att detta verkligen är det, men då vill jag matcha den till jeans, då känner jag att jag trivs. Tycker jag hittat plagg nu som jag trivs bra i och som passar mig, jag vill inte se ut som en tant och inte heller som att jag tror att jag är 25. Blusen var dessutom till 50% rea.
Idag sov jag ut, så skönt. Blir samma tid i butiken i Lund i eftermiddag och stängning, vet inget om morgondagen men ställer in mig på ett pass i Lund på eftermiddagen och sen blir det butiksjobb igen i Lund på lördag. En del undrar om jag inte tycker det är jobbigt att fara omkring och jobba på olika ställen men jag trivs med det. Det är 8-17 måndag-fredag jag tycker är så tråkigt.

Wednesday, February 11, 2015

Onsdag

Lång dag idag. Åkte med tåget 6.24 och kom hem halv nio ikväll. Tog ett pass i morse i Lund och sen skulle jag åka till Hässleholm och jobba några timmar och stänga butiken, men jag blev tillfrågad om att jobba i butiken i Lund istället så M tog mina timmar i Hässleholm så jag kunde vara i Lund. Roligt när man kan hjälpa till och samtidigt få ihop allt, dessutom går tiden så himla fort i Lund, där är mer kunder och roligare att jobba. Ska jobba där imorgon igen, så jag får sovmorgon imorgon, så skönt efter en sån här lång dag. Jag fick ett hål på två timmar mitt på dagen idag, så jag och lilla S stämde träff på St Jakobs stenugnsbageri, mitt favoritfik nr 1. Vi åt jättegod macka där och jag tog en chokladboll och S en semla. Man får verkligen passa på att njuta av hennes sällskap för i slutet på nästa månad flyttar hon till huvudstaden minsann.

Tuesday, February 10, 2015

Tisdag

Jag var så väldigt trött i morse, min lilla katt-Tilda är så kärleksfull just nu så hon vill väcka mig många gånger på natten för att berätta det, hon vill tvätta mig i ansiktet och spinna högt. Jag orkar inte riktigt med det, känns inte roligt att behöva stänga dörren men frågan är om inte min sömn är viktigare!?
Ute är det fint idag också, jag slutade redan vid 13-tiden så på väg hem såg jag vintergäck och fullt av snödroppar i trädgårdarna på min gata. Så härligt!!

Monday, February 09, 2015

Måndag

Det är sol och blå himmel idag också, 4 plusgrader är det dessutom. Man får verkligen vårkänslor trots att det bara är den nionde februari. Underbart. Vaknade lite förkyld i morse, men tror inte det blir så mycket mer av det. Tänk vad allt blir lättare med lite sol och ljusare dagar. Ska åka till Hässleholm och jobba. Inte särskilt länge, jag gillar ju att börja veckorna så här. Men det blir inte så mycket lön. Det är ett dilemma det där, jag vill inte jobba så mycket men jag behöver tjäna mer än vad jag gör nu. Hoppas det löser sig på något sätt. Igår var G här på kvällen, vi diskuterade bl a det här med bilpool, att det kostar så himla mycket att ha bil och jag kör ju så lite. Det finns bilpoolar i andra städer som är bra men inte här i Kristianstad. Nu betalar jag för garage, försäkring, bilskatt, besiktning och när den behöver lagas. Och så kör jag någon gång till affären när jag ska handla mycket, kör till Sölvesborg när jag ska klippa mig och sen är det friheten att kunna köra om man behöver. Men det är mycket pengar som jag hade kunnat haft till något annat. Tål att funderas på.

Sunday, February 08, 2015

Drömmar

Jag har ju drömmar, en av dom är ju att få bo i Stockholm. Jag tror jag hade varit lycklig om jag fått bo där och ha tillgång till allt vad huvudstaden har att erbjuda. Inte för att jag är olycklig nu men hur mycket man än pratar om att lyckan ska finnas inombords så kan man inte förneka hur häftigt det hade varit att få bo där uppe. Nu kommer det nog inte att förverkligas men drömma kan man ju få. Då hade jag velat ha en lägenhet centralt, jobba litegrann men mest utnyttja allt som finns där. Kunna gå på konserter, teater, restauranger och upptäcka allt som finns där. Det här är ju ingen ny dröm utan den har jag haft länge. Ibland kollar jag på lägenheter och jag vet ju exakt vad jag vill ha, inget nytt modernt utan en gammal lägenhet som är renoverad. Det enda som fattas är väl en stor vinst i Postkodlotteriet.

Saturday, February 07, 2015

Island eller Lund?

Det finns filmer upplagda om hur det såg ut i Lund igår när allt skållhett vatten forsade fram i värsta trafikrusningen. Jag kom att tänka på när jag var på Island, en helt oförglömlig upplevelse. Där var ånga och puttrande hela tiden i naturen och vi var och tittade på geysir, när det regelbundet kommer en jättestråle vatten rakt upp ur luften. Skillnaden mot Lund är ju att man är beredd på det och att det inte är bland en massa människor som rör sig. För att återgå till Island, vi badade i varma källor och det var ämnen i vattnet, tror det är svavel, som gjorde att huden blev alldeles len. Personer med svår eksem och liknande badar där för att få hjälp mot sina besvär. Vi var också på en glaciär och körde skoter, en häftig upplevelse. Allt var häftigt på Island, naturen var alldeles fantastisk. Vi såg också ett fantastiskt vattenfall. Vi var ute och red på islandshästar, fast det var en mindre angenäm upplevelse för mig för min häst kunde inte tölta. Jag trodde ju att det var något alla isländska hästar kunde men det är tydligen något dom måste lära sig. Efteråt har jag provat att rida på häst som kan tölta och det var också en fantastisk upplevelse. Ja Island var ett sällsynt häftigt resmål och jag har många foton att titta på. Det var nämligen på den tiden man framkallade foton. För att återgå till Lund har jag faktiskt tänkt på just kring järnvägsstationen, hur mycket trafik och kaosartat där är varje dag med bussar, bilar, gående och cyklister och kan tänka mig vilket kaos det blev igår. Känns läskigt att jag gick där precis innan det hände och lilla S var också där när det hade hänt men slapp vara mitt i det, hon skulle ta tåget till Malmö.

Friday, February 06, 2015

Fredag

Har varit i Lund igår och idag. Jag tar tåget hem tjugo i sex, när allt funkar vill säga. Och det är ju inte många dagar det gör det. Idag var det något elfel eller liknande hela dagen, hade koll på Skånetrafikens hemsida och det blev fixat precis i tid som jag skulle hem. Men det kommer bara ett tåg, inte dubbelt som det brukar och då är det fredagkväll och rusning. Inte kul. Men jag fick sittplats. Nu hör och läser jag om en olycka som hände i Lund strax efter jag åkt därifrån. Precis där jag går till tåget har någon vattenledning sprungit läck som gjort att det bara forsat skållhett vatten ut på gatorna och gjort att det blivit fullt av ånga och dimma och då har en buss kört rakt in i några människor och minst en person har omkommit, flera skadade i bussolyckan och brännskadade av det skållheta vattnet. Herregud. Vad hemskt och vilka konstiga olyckor som kan hända.

Thursday, February 05, 2015

Jag fryser!!

Usch vad jag fryser, det är bara några minusgrader och jag har en varm parkas men jag fryser ändå, om händer, fötter och ja allt. Tycker inte om kylan.
Imorgon är det fredag, så skönt. Och jag har en ledig helg!!

Wednesday, February 04, 2015

Onsdag

Har varit hos doktorn ikväll, har ont i örat. Får ju eksem emellanåt, som jag behöver droppar mot. Har haft det länge och jag vet ju att det inte går över av sig självt, ändå dröjer det innan jag går dit, korkat jag vet. Men nu ska jag droppa så är det snart bra och jag hör igen.
Köpte en poncho på Åhléns, puderrosa, jättefin och skön. Jag beställde ju en på H&M men den var ju alldeles för stor, dom finns ju oftast bara i one size och då måste man vara jättelång för att kunna ha den. Det är så bra att ha något att svepa om sig för det är lite kallt i butiken ibland. Skulle åkt till Elgiganten och köpt ett strykjärn efter jag varit hos doktorn men jag glömde helt bort det. Får göra det i helgen istället. Mitt gamla strykjärn slog det en stor eldslåga ur i början på veckan, jag blev helt chockad men drog ut sladden snabbt som f-n så det blev ingen brand tack och lov.

Jag vill ha vår!!!

Alltså det går knappt att fatta att det faktiskt ser ut så här om ca tre månader. Bilden är på Lunds Universitet. Vad jag längtar!!! Jag vill ha vår, ljumma vindar, blommor. Men än så länge är det minusgrader, massor av kläder och kyla som gäller.

Tuesday, February 03, 2015

Den här balkongen gillar jag

På tal om förra inlägget, HÄR skulle jag kunna tänka mig att bo. Detta är Viktoria Silvstedts balkong i Monaco. Jag har varit i Monaco och också haft havsutsikt från min balkong, men det var bara några dagar och inte riktigt lika lyxig balkong.

Husplaner?

Jag är en trogen läsare av hemnet-annonser även om jag inte har några planer på att köpa ett hus. Här kan man se en mini-villa i Åhus, 70 kvm fördelat på två plan till priset av 2,4 miljoner. Jag skulle aldrig klara av att bo så, man kan inte sitta någonstans i trädgården lite oskyddat, du sitter nästan i grannens trädgård när du sitter på en uteplats, fy vad hemskt. Helt öppet. Man kan nästan slå upp utemöbler på ett torg lika bra, helt oskyddat. Tänk att människor vill bo så!? Jag är nog ganska asocial, jag vill inte sitta och konversera med grannen om jag ska dricka lite kaffe och läsa tidningen. Jag bor egentligen superbra som jag gör nu, min balkong är mot en park och den enda grannen jag har är en gammal man som någon enstaka gång sitter på sin balkong.
Har drömt om en man i natt som jag emellanåt drömmer om, jag fattar liksom inte varför jag gör det, vi har en riktig lovestory ihop. Och jag är såååååå lycklig.

Kallt idag

Om man ska uttrycka sig snällt så var gårdagen inte en av de bättre dagarna för Skånetrafiken. Det var problem på kvällen också, eller rättare sagt var det nog problem precis hela dagen av olika slag. Pågatåget på kvällen var helt inställt och ersatt med buss så jag var inte hemma förrän närmare åtta på kvällen när jag slutade kvart över sex och har tre mil hem... Idag är det kallt för att vara i Skåne så tyvärr får man nog räkna med fortsatta problem.
Igår berättade A att en kund ringt och lovordat mig för att jag varit så hjälpsam i lördags, det var tydligen en stamkund jag hjälpt. Jag blev såklart glad, det känns mycket bättre i denna kedjan, det är ett helt annat klimat att jobba i. Jag ska hjälpa till i Lund-butiken igen några dagar, L ringde mig igår och frågade.

Monday, February 02, 2015

New York

Gjorde ett test på nätet vilken stad jag skulle passa bäst i och det blev New York. Blev lite förvånad, jag har varit i New York och det var närmast en chockupplevelse. Inte alls vad jag förväntat mig, kommer ihåg att Californien var mycket trevligare som vi åkte vidare till. Gillade San Francisco jättemycket. Men jag skulle gärna återvända till New York, tror det hade blivit annorlunda denna gången eftersom jag varit mer förberedd. Det finns många ställen jag skulle vilja åka till eller återvända till. Men allra helst vill jag åka till Kyoto i Japan och hälsa på J.

Att åka tåg i Sverige år 2015

Gick upp klockan fem i morse och satt på tåget tio över sex, hade nämligen tänkt ta ett förmiddagspass i Lund för att sen åka tillbaka till Hässleholm och jobba där några timmar innan stängning. Men det gick inte, det har kommit några snöflingor i natt och är fullständigt kaos i tågtrafiken. Man meddelade när jag satt på tåget att det bara skulle gå till Hässleholm, sen fick man försöka komma med en buss till Eslöv för att sen stå och trängas på en liten station i Eslöv för att försöka komma med ett tåg vidare. Det innebar att det faktiskt inte var lönt för mig att ge mig av, jag hade kommit för sent till Lund och vem vet om jag sen kommit tillbaka till Hässleholm i tid? Så jag gick av tåget och gick hem igen. Så här ser det ut i Sverige idag år 2015 om man vill åka tåg. Det är helt horribelt. Vem tar ansvar?

Sunday, February 01, 2015

Söndag

Idag är en sån söndag då jag måste göra allt på en gång. Frosta av frys, handla, tvätta, städa med mera. Lilla S är här, hon blev firad på sin pappas sida igår. Skypade med J i morse, ganska länge, snart kommer ett helt gäng av hans kompisar över till Japan, dom ska vara i Tokyo hela tiden denna gången.