Thursday, July 28, 2016

Snart Stockholm

Har kommit in i en ganska behaglig lunk, semesterlunken. Vädret var lite sämre igår, igårkväll började det regna också. Men när jag tittar på kartan ser det ut att bli bättre i Stockholm i helgen än här hemma. Sen är ju inte 25-30 grader någon hit när man är där, då orkar man ju inget. Idag ska jag städa lite och sen packa. Imorgon bitti tar jag och E tåget. Ska bli härligt med några dagar i huvudstaden.

Tuesday, July 26, 2016

Tisdag

Igår åkte jag till E och Sölvesborg, vi tog en glass på Glassbåten, satt på en bänk vid vattnet, då ser man den vackra bron. Sen körde vi till Torsö, det finns inget mer som symboliserar sommar för mig än att åka dit, att gå genom den lilla skogen och komma fram till den finaste strand man kan tänka sig. Så många gånger jag varit där när jag bodde i Sölvesborg. Vi var där på kvällen men solen sken fortfarande, det var alldeles stilla och underbart. Älskar Torsö.
Idag har jag handlat till moster R, det är väldigt kvalmigt idag, kanske blir åska.

Sunday, July 24, 2016

Haväng

Det blev en favorit i repris igår, jag och E åkte till Haväng, vårt favoritställe. E hade med sig mat, parmaskinka, melonsallad och jättegott bröd, jag hade kaffe och muffins med. Vi började med att ligga nära havet med som vanligt fantastisk utsikt. Sen mot kvällningen gick vi upp mot ängen, man hör hästarna gnägga och fåren bräka. Denna gången kom inte fåren lika nära oss, men vi såg dom på avstånd, dom springer plötsligt jättefort förbi, en stor flock. Vädret var underbart, varmare denna gången så vi behövde aldrig ta på mer kläder. Vi stannade ända tills solen gick ner.
Idag har jag inget planerat, ska fixa lite här hemma. Jag saknar att bo i Sölvesborg när det är sommar, det var lättare att bara åka ner en sväng till Torsö, gå en promenad, köpa en glass på Glassbåten. Det är inte samma sak att bo här, fast Kristianstad är större. Sölvesborg är en riktig sommarstad.

Friday, July 22, 2016

Äntligen semester

Så kom då den efterlängtade dagen. Sista arbetsdagen innan 16 dagars ledighet. Det är en väldigt skön känsla att gå hem, jag ska försöka koppla av riktigt, bara ta det lugnt, njuta av dagen, ta en kopp kaffe på morgonen på balkongen, göra lite utflykter och träna mig på att bara vara. Inte tänka på jobbet. Det enda jag har inplanerat just nu är Stockholm på fredag, sen kommer vi nog, jag och E, ta en tur till Haväng i helgen. Vädret kunde inte vara bättre. Tjoho!!

Wednesday, July 20, 2016

Ledig onsdag

Har en välbehövlig ledig dag idag. I morse när jag vaknade skuttade Zelda upp i sängen, katterna blir alltid glada när jag vaknar. Igårmorse kommer jag ihåg att Tilda länge slickade mig i ansiktet, när jag i halvsovande tillstånd försöker gömma mig under täcket sticker hon in en tass och tar på mig. Det är ju inte alltid uppskattat, jag är en sömntuta och vill inte gå upp tidigare än vad jag behöver. Har varit och handlat mat, har också varit en stund vid kyrkogården och vattnat lite. Det är alltid fridfullt att vara där. Det är varmt idag, ska visst bli så några dagar framåt, alltid välkommet. Det är lite molnigt också, nästan som lite åskvärme. Nu har jag bara 11 timmars arbetstid kvar!!

Tuesday, July 19, 2016

Tisdag

Tre arbetsdagar kvar. Det är väldigt segt på jobbet nu. Nästan så man inte står ut. Har haft jobbig huvudvärk i fyra dagar också. Känner mig väldigt spänd i nacke, axlar och rygg. Hade verkligen behövt lite massage.
Jag är ju en person som vill ha lite tempo, i alla fall på jobbet. Hemma kan jag mycket väl slappa, men på arbetet måste det hända saker. Sen är det väl så att tiden går oändligt sakta när man är inställd på lite ledighet.

Sunday, July 17, 2016

Festival i Kyoto

Jag följer flera instagramkonton från Kyoto och J har också skickat bilder och filmer. Det pågår en fantastisk festival där just nu, den heter Gion-festivalen. Det är från de gamla kvarteren och är det något japanerna kan, så är det att ordna festival. Och gissa om jag längtar dit igen. Blir helt sjuk av längtan av att se bilderna.
Idag är jag ledig, sen jobb måndag-tisdag, ledig onsdag och så jobb torsdag-fredag innan jag går på min tvåveckors semester.

Saturday, July 16, 2016

Lördag

Bishop här i staden har en fin uteservering och vi hade faktiskt tur med vädret igår, E bjöd mig på mat efter jag slutat. Jag åt en god hamburgare och man är inte van vid sol och värme men det var det som sagt igår. Sen gick vi hem till mig och tog kaffe på balkongen. Hon brukar hjälpa mig när katternas klor ska klippas, katterna är lite roliga, dom tycker inte om det och vi börjar alltid med Tilda för hon är den som klagar mest. Men Zelda är smart nog att förstå att det är hennes tur efteråt så hon brukar gömma sig. Så nu bestämde vi att vi skulle börja med Zelda, men hon hade på något konstigt sätt räknat ut att vi skulle klippa hennes klor så det tog ett tag innan jag lyckades lura henne. Tilda är inte så smart så att hon förstår att det är hennes tur efteråt. Förstår inte varför det är så hemskt det hela, det gör ju inte ont.
Ja nu är det jobb tre timmar idag och det är slut på mitt åttadagarspass. Fyra dagar kvar nästa vecka innan lite ledighet.

Thursday, July 14, 2016

Torsdag

Nu räknar jag ner igen, fyra stängningar, två öppningar och så tre timmar på lördag kvar innan jag är ledig igen. Känns som man bara längtar och inte försöker njuta av dessa dagarna. Men jag känner mig trött, åtta dagar på raken är heller ingen hit, går på min sjätte dag idag. Man tappar liksom energin när man har så många dagar på sträck och man måste verkligen vara på topp hela tiden när man har med kunder att göra. Igår skickade jag ett sms till E att jag var så himla trött på att jobba och hellre ville sitta på min balkong och dricka kaffe, hon tyckte jag skulle stå ut... det går så fort och jag har nåt att se fram emot. Och det jag ser fram emot nu är såklart helgen i Stockholm, som är om två veckor. Synd att S inte är hemma bara, hon åker en vecka till Kroatien, men jag förstår att hon behöver komma iväg och det är inte lätt att få ihop semester så att man ska hinna allt. Men hon kommer ner första helgen i augusti så då hinner vi träffas. Har en stor saknad och längtan efter mina barn nu. J vet jag inte när jag får träffa nästa gång. Han har inga direkta planer på att komma hem till Sverige. Och jag vet inte om jag någonsin kommer till Japan igen. Jag är stolt och glad att mina barn lever sina liv och är ambitiösa och duktiga. Men det känns som en fysisk längtan efter att få träffa dom. Det kan jag inte förneka.

Wednesday, July 13, 2016

Onsdag

Så trött, rastlös och uttråkad just nu. Längtar efter sol och värme. Det är lugnt på jobbet, fast igår var det en stressig dag. Jag upptäckte på eftermiddagen att jag inte kunde hitta mina butiksnycklar. Letade som en tok, jag hade öppnat dagen innan och visste att jag lagt nycklarna i min väska. Men på förmiddagen innan jag började jobba hade jag varit på Maxi och handlat. Jag var på biblioteket också innan jag började jobba. Usch vad nervös man blir när man inte hittar nycklar, jag bestämde mig för att cykla till biblioteket innan E gick hem, men där fanns inga nycklar. Skulle cyklat till bilen också för att kolla men jag kom ut i ett otroligt skyfall så det gick inte, blev helt blöt. Så jag fick låna E:s nycklar eftersom jag skulle stänga. När jag slutat cyklade jag till garaget där bilen står, inga nycklar, bestämde mig för att köra till sjukhusets parkering, Maxis parkering och även hem till moster R för att leta, överallt där jag kunde tänkas ha tagit upp nycklar ur min väska och kanske de här följt med. Men hittade dom ingenstans. När jag kom hem låg dom på stolen i hallen. Så skönt. Men jag fattar inte riktigt hur dom hamnat där.
Imorgon åker E som jag jobbar med till Saint Tropez. Vem hade inte velat det? Till franska Rivieran och få lite sol och värme.

Monday, July 11, 2016

Måndag

Idag har det faktiskt varit fint väder, cyklade från jobbet vid 15 och hämtade bilen och åkte sen för att hämta upp min moster. Idag var hon trött, hade ingen bra dag och det kan man ju inte säga något om, att man är trött när man är 92 år. Men vi lyckades ta oss till sjukhuset, hon skulle till en läkare. Efteråt fikade vi i sjukhusets café, jag tog en räkmacka och hon en bakelse. Då tycker jag hon piggnade till lite. Men sen är det jobbigt när hon ska hem och upp en våning, det finns ingen hiss. Det är knappt hon orkar gå upp de sista trappstegen, hon brukar säga att jag ska putta på henne så hon orkar. Lilla moster. Vädret blev sämre sen, det regnade när vi åkte från sjukhuset.

Sunday, July 10, 2016

Söndag

Då har jag jobbat klart denna helgen, har sex dagar kvar på mitt åttadagarspass. Har gjort om mycket i butiken och det blev fint, kände mig nöjd när jag gick hem. E var inne och köpte en klänning, hon fick hjälpa mig med skyltdockorna, bra när vänner dyker upp och kan hjälpa till!
Imorgon ska jag hjälpa moster R till doktorn så jag jobbar bara till kl 15. Snälla E kunde ta min stängning.
Ikväll håller vi på Frankrike!!

Friday, July 08, 2016

Fredag

Gav mig av ganska tidigt i morse, skulle klippa mig halv tio. Det gick snabbt, träffade sen E på Ritz. Vädret var bättre i Sölvesborg, kanske var det sol hemma också, men vi kunde i alla fall sitta ute och fika. Mysigt. Sen gick vi lite på stan, Sölvesborg är en riktig sommarstad. Jag köpte lax med mig hem. Nu är det jättemörka moln på himlen, kanske t o m blir åska.

Stor underhållning

Alltså vilken underhållning det är med fotboll! Jag höll på Frankrike igår och håller på dom även i finalen. Den här Wiesmann som gjorde båda målen igår ser ut som en liten skolpojke. Sen gillar jag Paul Pogba, så kul att se när dom går ur spelarbussen och han är lång, ståtlig och har kostym och fräcka glasögon. Sen är han som en gasell på planen. Ja, det är riktig underhållning.

Thursday, July 07, 2016

Torsdag

Nu har jag jobbat fyra dagar och är ledig imorgon. Då drar jag till Sölvesborg och ska klippa mig. Ska träffa E efteråt och fika på Ritz. Man får inte svika sina traditioner, ett Ritzbesök ingår alltid när jag är i den staden. Efter morgondagen jobbar jag åtta dagar i sträck. Känns väl sådär, tycker man behöver ha något avbräck men sen efter sommaren kommer jag ju att jobba väldigt lite så det får väl gå.
Just nu är det faktiskt blå himmel och sol emellanåt fast det blåser väldigt mycket. Men man får vara glad för att solen lyser igenom lite grann ibland. I butiken packar vi upp höstkläder.

Tuesday, July 05, 2016

Tisdag

Ja det är ju svensk sommar nu och det innebär tyvärr mycket regn. Jag har jobbat två dagar och det känns faktiskt ok. Vid sånt här väder vill jag inte ha semester. Det är bara att gratulera alla som bokat resor till varmare breddgrader. Jag har några lyxiga tider nu, jobb från öppning till kl 16. Ledig på fredag.

Sunday, July 03, 2016

Söndag

Igår var det Prideparad här, jag var på stan och tittade och blir helt varm i hjärtat av att så många ställt upp, många mer än vad som förväntats. Det finns kanske hopp om mänskligheten trots allt, alla får vara som dom vill vara och alla får älska vem dom vill.
Imorgon är det dags att börja jobba igen, känns ändå rätt ok. Jag hade inte velat ha mer ledighet just nu, vädret är inte roligt och jag blir lätt rastlös om jag inte har något att ta mig för. Förra helgen var ju bra väder och någon dag i början på veckan, sen har det tyvärr regnat. Nu gäller det att sätta klockan hela veckan, jag öppnar alla dagar, det kan bli lite jobbigt, jag har nämligen sovit som bara den. Och jag har varit uppe länge på kvällarna. Jag ska inte klaga, jag kan faktiskt sova till halv åtta i alla fall i veckan, stor fördel när man jobbar inom handeln och bor nära.

Friday, July 01, 2016

Fredag

Nu är det bara helgen kvar av min ledighet. Idag har jag varit en sväng uppe på stan, tittade i lite butiker, det är ju rea överallt. Köpte en handcreme, det var allt. Mycket folk på stan, det är Pride i helgen i vår lilla stad, imorgon är det Parad och det ska jag försöka se. Ska gå till jobbet och hämta nyckel också, jag öppnar hela nästa vecka, förutom fredag som jag är ledig. Efter fredagen jobbar jag åtta dagar i rad... Har varit lite växlande väder idag, som hela veckan kan man säga. Har varit lite på balkongen, har kommit på att det går utmärkt att ligga där och läsa även om det är lite kyligt, tar bara en filt på mig. Jag tycker om att vara ute oavsett väder, så skönt att höra träden susa och fåglarna kvittra.