Friday, September 01, 2017

Fredag

Har försökt sälja prenumerationer idag, gick väl sådär. När jag stod där på Maxi så såg jag reklam för Euro Jackpot. Det är väl ett lotteri antar jag, ska vara sanslösa vinster. Fast jag spelar ju aldrig, men borde kanske satsa några kronor... man kan ju drömma om vad man skulle göra för sådär 80 miljoner!? Eller är det 800 miljoner det är uppe i? Jag tittar ju flera gånger i veckan på lägenheter i Stockholm, ett roligt tidsfördriv. Kul att se priser och hur lägenheterna är stylade. Numera ska man liksom slänga på en stor duk på ett bord, den ska hänga ner lite nonchalant och likadant plädar i soffor, dom ska också se ut som dom kastats dit. Ja, hursomhelst så hade jag ju gärna köpt mig en lägenhet där uppe. Kan ju tänka mig Vasastan, Söder eller varför inte Lilla Essingen? Där bodde lilla S ett tag och där var så himla fint. Idag hittade jag t o m en lägenhet i Gamla Stan, ganska ovanligt, den var från 1700-talet och där skulle man ju också kunna stå ut att bo. Jag älskar ju gamla hus med karaktär, gamla trägolv, gärna kakelugn eller öppen spis, breda fönsternischer (heter det så?). Inte så rakt, nytt eller perfekt. Finns en sida som heter historiskahem.se där finns jättefina lägenheter. Jag står ju i bostadskö där uppe, till en seniorlägenhet, där man ska ha fyllt 55 för att få bo. Det är ca åtta års väntetid, jag har stått i kö i två år. Jag vet ju inte om det någonsin blir verklighet. Men hade jag fått chansen hade jag flyttat.

4 comments:

znogge said...

Att hitta eller köpa bostad i Stockholm är tyvärr inte speciellt lätt. Priserna är verkligen hårresande. Smart att ställa dig i kö i alla fall och vem vet...

Kram och trevlig lördag!

ime said...

Ja jag har ju insett att det är lättare att hyra än köpa!
Kram och detsamma till dig!

Ingrid said...

Man ska aldrig sluta drömma och vem vet? Du kanske får önskelägenheten en dag :-D Det är jättekul att titta på bostäder. Jag har inga planer på att flytta snart men jag håller utkik i alla fall ;-)
Kram

ime said...

Nä man vet aldrig, kanske drömlägenheten kan bli min. Ja jag tycker det är jättekul att titta på bostäder.
Kram