Monday, September 11, 2017

Tacksamhetslista

Dags att skriva en ny tacksamhetslista. Denna gången frångår jag det här med saker som man självklart är tacksam över, som mina barn och min hälsa. Det får faktiskt vara med denna gången.

Jag är tacksam över
mina fina barn. J som är storebror är just nu på mässa i Frankfurt och representerar det japanska företaget han jobbar på. Som barn var han väldig fascinerad av Japan. Jag har en väninna som bott där och lyckan var stor när hon hälsade på och lärde J lite japanska tecken. När J sen skulle välja inriktning på vad vad han skulle plugga efter gymnasiet hoppade han på och av två utbildningar innan han valde efter hjärtat och vågade satsa på sin dröm - att plugga japanska på Lunds universitet. Det var hög takt på studierna, efter ett år ska man ha så pass bra kunskaper att man ska kunna flytta till Japan och klara att leva där. Man kan dock inte fortsätta sina studier om man inte klarar alla tentor, finns ingen chans till omtentor. J pluggade två år sen åkte han till Kyoto i Japan ett år som utbytesstudent. Innan han åkte hem fick han så jobb på ett stort japanskt företag som ende västerlänning på deras huvudkontor. Han var sen hemma bara ett par månader innan han återvände. Lilla S hade däremot sin dröm klar redan på mellanstadiet, tror jag. Att bli advokat. Hon gick direkt till juristlinjen i Lund efter gymnasiet. Klarade alla tentor och åkte iväg ett halvår till Singapore och pluggade på ett universitet där. Sedan hem och gjorde sista terminen i Stockholm samtidigt som hon gjorde praktik på Attunda tingsrätt. Fick jobb direkt efter examen på advokatbyrå, har nu gjort alla advokatkurser och det blir examen nästa vår och inträde i advokatsamfundet. Dom har båda varit så ambitiösa och jag fattar inte varifrån det kommer. Den här målinriktningen. Jag visste inte alls vad jag ville bli när jag skulle välja och har mest halkat in på olika banor i livet. Nu är det såklart inte bara vad man lyckas med i arbetslivet det handlar om, men båda är trevliga och artiga och generösa människor.

Jag är tacksam över att min hälsa är bra. Fick reda på att en f d klasskamrat till mig drabbades av hjärnblödning förra veckan. Hon hade ganska nyligen flyttat till kärleken på Österlen, börjat nytt jobb och var så lycklig. Så drabbas hon av detta. Hon har blivit opererad i Lund men jag vet inte utgången, hur pass återställd hon blir. Inte mycket betyder något om man är sjuk. Man ska vara tacksam och glad för varje dag man är frisk.

4 comments:

Ingrid said...

Klart att du är stolt över dina barn. Både över det de har presterat och hur de är som personer. Det faller ju även tillbaka på dig så var stolt över din egen del i deras utveckling :-D
Bra hälsa är verkligen något att vara tacksam för. Jag får väl vara tacksam för att det inte är värre än det är ;-)
Kram

ime said...

Ja jag vet inte hur mycket man som förälder kan ta åt sig, men jag har ju varit ensam med dom under största delen av deras uppväxt och skjutsat och alltid sett till att dom kommit iväg på fritidsaktiviteter och hämtat på nätter och sånt. Jag har helt enkelt funnits där.
Ja jag tycker du är en kämpe för man kan inte säga att du klagar i bloggen i alla fall!
Kram

znogge said...

Klart att man ska vara både stolt och tacksam över våra barn. Det är trots allt ett gott betyg till oss också och en bekräftelse på att vi gjort ett gott jobb. Härligt när de når sina mål.

Hälsan är verkligen också något att glädjas över. Den är ingen självklarhet på något vis så jag är tacksam varje dag som jag har huvudet upp och benen ner.

Kram

ime said...

Jo på något vis är man väl lite delaktig i när ens barn är duktiga. Om inte annat har man sett till att dom fått studiero.
Nej hälsan är verkligen inget att ta för givet.
Kram